top of page
Misschien een open deur, maar jouw kind doet alles wat je zegt en doet na.-11.png

LET'S PAY GREEN

Een training over verschil kunnen maken met zakgeld en financiële opvoeding.

De veranderkracht van zakgeld

 

 

Zakgeld is een hele mooie manier om op een laagdrempelig en speelse manier om te leren gaan met geld. Op een manier die aansluit bij de ontwikkeling en het financiële karakter van jouw kind.

 

 

Zakgeld zou je dus ook kunnen zien als leergeld. 

 

 

Daarnaast heeft geld heeft veranderkracht. Elke euro draagt bij aan iets groters.

Met elke euro is er verschil te maken voor je kind, de ander en de wereld. Geld heeft de kracht om met alle beetjes samen tot een nog mooier groter geheel te komen. 

 

Als ik naar mijn eigen kinderen kijk, voelt de euro in hun spaarpot soms ver weg van het grotere plaatje. Logisch ook, kinderen zijn geld aan het ontdekken en aan het leren hoe ze hiermee om kunnen gaan. Kinderen leren over de veranderkracht van geld begint bij zakgeld.

 

Let’s pay green!

 

 

 

Het programma bestaat uit 8 lessen waarin je op een praktische manier alleen en samen met je kind aan de slag gaat met zakgeld. Alles lessen zijn direct toepasbaar in de praktijk. 

 

Je onderzoekt je eigen money mindset omdat dat uiteindelijk is wat je doorgeeft.

Tegelijkertijd ontwikkel je een stevig kompas door de veranderkracht van leergeld te ervaren voor jezelf, je kind en de wereld. Zodat je vandaag en morgen kan aansluiten op het unieke financiële karakter en ontwikkeling van jouw kind.

 

Met dit kompas kan je koers varen in verschillende financiële leersituaties zodat je een financieel gezonde wereld kan doorgeven. 

 


LET'S GROW!

Elk kind is uniek 

 

Elk kind is uniek en zal dus op zijn of haar eigen manier leren over geld. In de training leer je aan te sluiten op het financiële karakter van je kind.

 

Elk kind is altijd in ontwikkeling

Logo_image_RGB@3x-100.jpg

Videolessen &

opdrachten

Logo_image_RGB@3x-100.jpg

Alleen &

samen met je kind

Logo_image_RGB@3x-100.jpg

3 maanden

toegang

Klein meisje in de supermarkt

Vandaag financieel
verschil maken met oog
voor de toekomst van morgen

Wat een kind van 12 begrijpt en kan, is heel anders dan een kind van 7. Kinderen hebben van jou als ouder tijdens hun ontwikkeling elke keer een andere manier van ondersteuning nodig. De training is erop gericht dat je vandaag en morgen bij verschillende ontwikkelingsstadia kan aansluiten.

Let op! Deze training is voor ouders van kinderen van 6 -12 jaar (groep 3).

 

Aansluiten op de ontwikkeling betekent ook zien wanneer een kind rijp is om leergeld te krijgen. Wanneer kinderen jonger zijn dat 6 sluit leergeld nog te weinig aan op hun belevingswereld waardoor het eigenlijk nog te moeilijk is. Leren over geld voor jongere kinderen begint bij tellen en spelen. Daarin hebben ze eerst een bepaalde basis nodig om weer een stap verder te kunnen maken.

Het zal eerder een uitzondering zijn, maar is jouw kind van 5 al wel bezig met geld? Dan is dat natuurlijk toch een mooi moment om aan te sluiten!

Hoe werkt het

  • Samen aan de slag

Er zijn videolessen om zelf te bekijken, maar het leukst is natuurlijk om samen met je kind te leren. Daarom zijn er ook opdrachten om samen met je kind te doen.

  • Speels & direct toepasbaar

Alle lessen zijn direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Dat maakt dat je tijdens het volgen van de training een hele stevige basis neerzet voor het leergeld van jouw kind. Spelen is leren en leren is spelen, dus we gaan op een positieve en speelse manier aan de slag!

AFF2AE9A-D793-49AA-AA40-413B87AD8E98.jpeg

De 8 lessen

Les 1 Alles begint bij jou als ouder

Jouw kind doet alles wat je zegt en doet na. Dus hoe jij praat en denkt over geld, zo zal jouw kind ook praten en denken over het leergeld. 

Wat zijn jouw overtuigingen en welke vind je belangrijk om mee te geven aan je kind?

 

Les 2  Zakgeld als leergeld

Als we zakgeld gaan zien als leergeld, geeft het een unieke kans voor jouw kind om op een positieve en speelse manier om te leren gaan met geld. 

 

Les 3 Financiële karakter van jouw kind

Elk kind is uniek. Hoe kan jij als ouder aansluiten op het financiële karakter van je kind? Je leert vier karakters te onderscheiden.

 

Les 4 Kinderlogica en geld

Volwassenen kijken op een hele andere manier naar geld en de wereld dan kinderen. Wat zijn handige dingen om te weten over kinderlogica? 

 

Les 5 Samen aan de slag!

Samen met je kind aan de slag. Welke afspraken maak je? Wat heb je nodig om echt te kunnen beginnen met leergeld?

 

Les 6 Samen onderweg!

Leren begint niet bij het krijgen van zakgeld, maar gaat vooral over keuzes leren maken over geld wel of niet uitgeven. Over vallen en weer opstaan. Hoe kan jij als ouder daarop aansluiten?

 

Les 7 Holistisch kijken naar geld

Op welke manier kan je holistisch kijken naar geld zodat je niet alleen een financieel gezonde toekomst doorgeeft aan je kind, maar ook aan de wereld?


Les 8  Meegroeien met de ontwikkeling 

Kinderen ontwikkelen continu. Dat vraagt elke keer andere ondersteuning van jou als ouder. Hoe kan je aansluiten op de ontwikkeling van je kind vandaag en morgen?

 

Bonussen

Let’s pay green! Een gids over hoe je kan beginnen met het geven van leergeld. 

Leercontract

Image by Fabian Blank

Let's pay green!

Image by Visual Stories || Micheile

Na de training

* Kan je vandaag en morgen aansluiten op het financiële karakter en het ontwikkelingsstadium van jouw kind.

 

* Zie je de kracht van zakgeld zien als leergeld en heb je handvatten hoe je dit kan inzetten in de dagelijkse praktijk.

 

* Heb je samen met je kind een stevige basis neergezet om een positieve en speelse manier financieel op te groeien.

 

* Heb je een holistische visie op leergeld, zodat je door anders kijken ook makkelijker anders gaat doen.

 

* Kan je een gezonde financiële wereld doorgeven aan je kind.

Let’s pay green! 

 

Je gaat de veranderkracht van zakgeld ervaren voor jezelf, je kind en de wereld.

 

Je ontwikkelt een stevig kompas in denken en doen over leergeld

 

Je kan koers varen in verschillende financiële leersituaties

 

Je kan vandaag en morgen aansluiten op de financiële ontwikkeling jouw kind

 

Je kan een financieel gezonde wereld doorgeven

Algemene vragen

 

Moet je veel geld hebben om je kind leergeld te geven?

Nee, helemaal niet. Vanaf 50 cent per week, kan je al een groot verschil maken.

 

Voor welke leeftijden is de training beschikbaar?

De training is beschikbaar voor ouders van kinderen van 7-12 jaar (vanaf groep 3). Wanneer kinderen jonger zijn dat 7 sluit leergeld nog te weinig aan op hun belevingswereld waardoor het eigenlijk nog te moeilijk is. Is jouw kind van 5 al wel bezig met geld? Dan is er niks fijner om hierop als ouder aan te kunnen sluiten en is deze training ook zeker geschikt om te volgen!

 

Waarom is het belangrijk dat ik kan aansluiten op de ontwikkeling van mijn kind?

Door aan te sluiten op de unieke ontwikkeling en het karakter van jouw kind, ontwikkel je een stevig financieel kompas voor jezelf, je kind en de wereld. In plaats van dat je je kind ‘oplegt’ hoe het volgens jou hoort te gaan, leg je een stevige financiële basis die helemaal past bij jouw kind. Hierdoor geef je een gezonde financiële wereld door.

De jongen die munten op tafel giet
Image by Josh Appel

Algemene vragen

Elk kind ontwikkelt zichzelf toch anders? Hoe kan de training dan uitgaan van ontwikkelingsstadia?

Dat klopt. Elk kind ontwikkelt op zijn of haar eigen unieke manier. Hierin is geen goed of fout. Je kan het vergelijken met leren fietsen. Als je kind net leert zonder zijwieltjes te fietsen ondersteun jij als ouder op een andere manier dan als het zelfstandig naar school kan fietsen. Het is fijn om als ouder handvatten te hebben hoe je op deze verschillende stadia kan aansluiten. In deze training ontwikkel je jouw eigen financiële handvatten.

 

Ik wil de training graag volgen voor alle kinderen in mijn gezin. Kan dat?

Ja zeker, juist met meerdere kinderen in je gezin kan je verschillende financiële karakters en ontwikkelingsstadia nog beter zien. Mijn ervaring is dat heel leuk is om als gezin samen op financiële ontdekkingsreis te gaan! Voor meerdere kinderen hoef je de training niet apart te kopen. Je kan de opdrachten gewoon zo vaak gebruiken als je wil!

 

Hoe lang is de training beschikbaar?

De training is … beschikbaar.

Hoelang duurt de training?

Het is de bedoeling dat je op een laagdrempelige manier aan de slag kan. Alles wat je leert, is direct toepasbaar in de praktijk. Je zet de stevige basis dus direct neer terwijl jezelf kompas ontwikkelt. De training zal inclusief alle oefeningen ongeveer 3 uur duren en kan je op elk gewenst moment volgen.

 

Kan ik op elk moment aansluiten?

Ja! Je kan op elk moment die bij jou past beginnen.

Image by Fabian Blank

Ik ben er klaar voor!

bottom of page