top of page
Samen lezen

BOEKENTIPS 8-12JAAR

Met oudere kinderen kan je heel goed praten over bijvoorbeeld de gevolgen van klimaatveranderingen, of het verdwijnen van biodiversiteit, maar dit is gericht op het probleem. Boeken dragen bij aan een breder perspectief en oplossingen.

 

Ook leren kinderen op een duurzame manier kijken naar de wereld om hen heen, waardoor ze ook eerder duurzaam zullen willen gaan handelen. Met verhalen komt duurzaam leven in het DNA van je kind en de wereld.

boek palmen op de noordpool.jpeg

Palmen op de

noordpool

Iedereen heeft het over klimaatverandering. Maar bijna niemand snapt het. Jij wel, als je dit boek hebt gelezen. 

MEER

ik wou dat ik een vogel was.jpeg

Ik wou dat ik een 

vogel was

Een natuurgedicht voor elke dag. Een prachtig boek voor alle leeftijden. Om uit voorgelezen te worden of om zelf uit te lezen.

MEER

boek ga je mee.jpeg

Ga je mee naar 

Yellingstone?

Reis met Eekhoorn Ula en Bizon Kuba mee naar het Amerikaanse Yellowstone via het Amazonebekken in Peru naar de Chinese vallei Jiuzhaigou tot de Afrikaanse Namibwoestijn.

In stripvorm en met prachtige tekeningen.

MEER

Dit is een goed gidsje.jpeg

Dit is een goed gidsje

De leukste tips en activiteiten voor kinderen om de wereld duurzamer en eerlijker te maken: de jeugdeditie van bestseller Dit is een goede gids

MEER

boek van honingbij.jpeg

Van Honingbij tot 

Hagelslag

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken.

MEER

boek walvissen in de wind.jpg

Walvissen in de wind

In dit prikkelende boek vind je voorbeelden van dieren en planten die met hun fantastische eigenschappen uitvinders op nieuwe ideeën hebben gebracht. En we kunnen nog zóveel meer leren van de natuur!

MEER

bottom of page