top of page

Zes keer duurzaam je schoen zetten

Sinterklaas is weer in het land. En hoewel het dit jaar anders is dan anders, kijk ik er altijd weer naar uit. Voor ons is Sinterklaas een feest vol grapjes en creativiteit. Laat dat nou net ook heel erg duurzaam zijn.
Je leest hier zes manieren om op een duurzame en speelse manier je schoen te zetten. Deze manieren zijn leuk voor de gelovigen onder ons. Dus vanaf een jaar of drie tot een jaar of acht.


1 Vriendenboekje van Sinterklaas

Laat je kind zijn of haar vriendenboekje in de schoen stoppen. Vul het boekje als Sinterklaas of een van de lievelingspieten van je kind, in. Pak het in als cadeautje en stop het weer terug in de schoen.

Wanneer je kind geen vriendenboekje heeft, kunnen jullie samen vragen bedenken en tekenen of opschrijven. Dan kan dit lijstje worden ingevuld en ingepakt.


2 Speurtocht door het huis

Deze is altijd een hit bij ons thuis; leg een spoor van pepernoten van de kamer van je kind naar de schoen.


3 Zet de boel op z’n kop

Zet stoelen op z’n kop, leg speelgoed op de grond; de Rommelpiet is geweest! Ik ken zelfs iemand die paardenpoep van het paard van Sinterklaas in de huiskamer legde. Dat ging zelfs mij een beetje ver, maar je kan het wel zo gek maken als je zelf wil!

Als je nog ‘echt’ iets wil geven aan je kind, kan je bijvoorbeeld een zakje pepernoten in de schoen doen.


4 Samen pepernoten bakken

Koop alle ingrediënten van pepernoten en pak deze in. Leuk om uit te pakken en om een keer een middagje samen te doen!


5 Kaartjes voor een Sinterklaas film bij jou thuis

Misschien is deze een beetje out off your comfort, omdat je kind al vaak films kijkt. Maar wat je met dit kaartje geeft, is niet alleen de film maar aandacht. Aandacht voor je kind en een gezellig moment samen. Zonder telefoons of andere afleiding. Probeer het eens en kijk of er verschil zit tussen op een normale dag een film kijken of op deze manier. Mijn ervaring is dat iets geven met aandacht een groot verschil maakt.


Het gaat niet om wat je geeft maar om of je iets met aandacht geeft.

Maak bioscoop kaartjes voor een Sinterklaasfilm, pak ze in en stop ze in de schoen. Kunnen jullie heerlijk een keer een Sinterklaas film kijken. Gordijnen dicht, bakje pepernoten en warme chocolademelk erbij en het feest is compleet.


6 Iets bruikbaars

Heeft je kind een pyjama nodig, nieuwe sokken, wanten of iets anders? Haal het uit de verpakking en leg het verfrommeld neer bij de schoen. Schrijf er een brief bij dat de Pieten alvast even geprobeerd hebben of de pyjama wel lekker sliep en de sokken lekker zaten.


Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page