Rondjes rennen

Dagelijks maak ik met mijn gezin grappige, ontroerende en groene avonturen mee.

In deze mini-blogs, neem ik je graag mee op avontuur! Hopelijk geven ze veel herkenning in jouw duurzame expeditie.Vroeger had ik een vriendje. Ik had een keer al mijn knikkers verloren voor een reuze reuze en hij stond een keer met wandelende takken voor mijn deur, dus ja, dan weet je het wel. Maar goed, ik wijk af.


Dat vriendje moest namelijk regelmatig koffie halen of rondjes om de school rennen om zijn energie kwijt te kunnen. Tenminste dat was als hij geluk had en bij een leerkracht zat, die zag dat hij gewoon veel energie had en de hele dag op zo’n stoel het echt niet ging worden.


Als hij pech had, kwam hij in de klas bij een leerkracht die er iets anders in stond en kreeg hij vaak straf.


Dat was toen. Nu geven we dit soort kinderen een stempel. We ervaren ze als lastig en stoppen er een pilletje (of meer tegen alle bijwerkingen) in, om te zorgen dat ze full focus op hun stoel blijven zitten en te leren zoals wij dat bedacht hebben. Om de prestaties te kunnen leveren zodat ze binnen het hokje passen.

Maar stel dat we de moed hebben om eens totaal anders te gaan kijken. Wat zouden we dan gaan zien?

Stel dat we natuur als uitgangspunt zouden nemen en daar volledig op zouden vertrouwen ipv ons systeem. Dan zouden we misschien gaan zien dat deze kinderen een geluid vertegenwoordigen. Een geluid wat steeds harder gaat worden als we er geen gehoor aan geven. Het geluid van bewegen. Van dat we nu voornamelijk insteken op cognitie, maar dat er zoveel meer mogelijk is. Namelijk ook met ons hele lichaam en hart. Dat ook als we kijken naar de hersenen, er maar een klein deelgebiedje wordt aangesproken door te leren op ons stoel.

En stel dat we dat zouden volgen en onze volledige hersencapaciteit zouden gaan benutten. Dat leren weer spelen zou worden en spelen weer leren. Dan zou er echt een mega berg aan potentie vrij kunnen gaan komen. Wat zou die berg potentie kunnen gaan betekenen voor de verbinding met de aarde?


Als ik dat echt laat landen kan ik niet meer blijven zitten op mijn stoel. Ik denk dat ik maar even een rondje om het huis ga rennen.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven