top of page

Iets geven op een kinderfeestje


Zo snel mogelijk uitpakken en door naar het volgende cadeautje. Veel kinderen zullen aan het eind van hun verjaardag amper nog weten wat ze hebben gekregen. Tegelijkertijd puilen speelgoedkasten vaak uit en zit je als ouder helemaal niet te wachten op nog meer spullen.


Maar cadeautjes geven en krijgen horen ook bij een verjaardag. Helemaal op de basisschool zullen er heel veel kinderfeestjes komen.


Dus hoe kan je kind een leuk klein cadeautje meenemen op een duurzame manier?1 Ervaring

Geef een ervaring. Maak een mooie tegoedbon en schrijf er iets op wat je kind samen met zijn of haar vriendje kan doen. Bijvoorbeeld een keertje pannenkoeken bakken, komen logeren of een film kijken.


Als je dit geeft is het leuk om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Zo gaat het er ook echt van komen!

2 Iets lekkers

Geef bijvoorbeeld een pot zelfgebakken koekjes of alle ingrediënten voor een taart bakken als cadeautje.


3 Iets wat er nodig is

Mijn dochter pakte altijd de grote schaar uit de keuken om mee te knutselen. Haar eigen kleine schaar vond ze niet fijn meer knippen. Dus vroeg ze een grote meiden schaar.


Maar zo was ik ook vaak mijn plantenspuit kwijt, of wilde mijn zoon een keer een hele grote pot glittergel.


4 Plantje

Geef een stekje in een leuk tweedehands potje cadeau.


5 Iets maken

Laat je kind een mooie pot versieren en stop er allemaal briefjes in waarop lieve dingen staan over wat jouw kinderen samen hebben gedaan.


Of laat je kind een leuke tekening maken op een kussensloop die nog bij jezelf in de kast ligt.


6 Tweedehands

Als je iets tweedehands geeft, kan je misschien wel drie Donald Duck pockets geven in plaats van maar een. Kijk eens bij jou rond in de kringloop, wat er allemaal is.


Misschien durf je zelfs wel iets van jezelf weg te geven waar jouw kind niet meer mee speelt. Als het er nog netjes uitziet en het is voor je eigen kind ook goed, kan dat heel leuk zijn!


7 Doorgeef cadeautje

Laatst kregen wij er zelf een; een doorgeef cadeautje. In ons geval was het een spelletje waarvan je na een paar keer spelen alle vragen wel wist. En dus werd het aan ons doorgegeven. Heel leuk!


8 Foto

Druk een mooie foto van jouw kind en de jarige job af, versier een lijstje of een vel papier plak de foto erop en geef dit als cadeautje.


Veel kinderen vinden het leuk om zichzelf terug te zien en foto's roepen altijd leuke herinneringen op.


9 Inpakken

Het gaat er vaak niet eens echt om wat je geeft, maar hoe je het geeft. Als je iets met aandacht inpakt, vinden kinderen dat altijd leuk!

Je kan denken aan een lieve tekening of briefje op het pakje of (zelf geknipte) confetti die in het cadeautje zit verstopt.


10 Voor de wereld

Wanneer je koraal geeft, weet je zeker dat niemand dit ook geeft. Op WeDunia staan originele cadeautjes die de wereld mooier maken.


In de klas

Leven met een groene bril, kan voor sommige mensen nog een heel ver van hun bedshow zijn. Zelf kies ik ervoor dat mijn kinderen zichzelf wel fijn voelen bij het geven van het cadeautje. Dus als iets tweedehands te spannend is of niet prettig voelt, kijken we hoe we dat op een andere manier kunnen oplossen.

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page