top of page

De groene Sinterklaas van karlijnNaam?

Karlijn

Wat is de feestdag waarover je wilt vertellen?

Sinterklaas

Vertel eens iets over deze duurzame feestdag? Waar heb je opgelet en werkte fijn?

Op mijn werk heb ik 'Duurzame Sint' geïntroduceerd. Twee weken voor Sinterklaas hebben we een speelgoed-ruilbeurs georganiseerd, waarbij collega's speelgoed in konden brengen en ook weer speelgoed dat iemand anders had ingebracht, mee konden nemen.

Twee weken ervoor ging er een mail naar alle collega's met dit idee en op de dag zelf hadden we een tijdsframe waarin ieder speelgoed kon komen brengen. We hadden op een vertalen plek tafels neergezet waar het speelgoed kon worden uitgestald. Enkele collega's boden aan om achter de tafels te staan om het geheel te begeleiden.

Het idee was iets inbrengen en iets anders meenemen. Natuurlijk verloopt zoiets organisch en kan de ene persoon meer inbrengen en hoeft niets terug en een ander heeft niet zoveel in te brengen, maar wil graag iets meenemen. Dus dat vraagt ook om een soepele houding.

Het was een succes. En het overgebleven speelgoed is naar de kringloopwinkel gebracht.

Moet er nog iets van je groene hart?

We hebben met de Sinterklaasviering ook een aantal keer met de volwassenen een dobbelspel met 'doorgeefcadeautjes' gedaan. De uitdaging is om echt leuke dingen te vinden waarvan je weet dat iemand anders er blij mee is. Dat kan ook iets zijn wat jezelf over hebt, zoals een opschrijfboekje of zonnenbloemzaadjes. Het dobbelspel waarbij je soms dus je net veroverde cadeau alweer moet doorgeven aan de buurman rechts van je, levert hilarische taferelen op. En dan wordt maar weer duidelijk dat het echt cadeau altijd het samen zijn en het vieren zelf is, in plaats van de cadeaus.Kommentare


bottom of page