top of page
Leeshoekje bij raam

BOEKENTIPS voor ouders

Boeken kunnen helpend zijn om een bredere kijk te krijgen op de ontwikkeling van kinderen.

Waar wil je als ouders aan bijdragen in het opgroeien? Of vanuit Let’s grow green gezegd; welke wereld wil je doorgeven?

Deze boeken dragen bij aan het ontwikkelen van je eigen visie en koers rondom holistisch opgroeien.

boek verbeter.webp

Verbeter de


wereld begin bij 


de opvoeding

Er is een duidelijke relatie tussen opvoeding en de manier waarop het er in de wereld aan toe gaat. Niet alleen voor het eigen leven van kinderen hier en nu, maar ook voor de betekenis van burgerschap in de wereld.

 

MEER

boek verborgen.jpeg

De verborgen 

impact

Dit boek geeft inzicht in onze impact op de planeet. Die impact vindt grotendeels plaats buiten ons zicht en hij is groter dan we denken. Als je weet waar de grootste problemen zitten, kun je pas echt effectief verduurzamen.

MEER

boek how2.jpeg

How2talk2kids

Effectief communiceren met kinderen is geschikt voor alle ouders met kinderen tussen 2 en 20 jaar en biedt communicatievaardigheden die zorgen voor een betere sfeer in huis. En, minstens zo belangrijk: voor meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld bij kinderen.

MEER

boek hoe gaan we.jpeg

Hoe gaan we dit uitleggen

Klimaatverandering bedreigt alles wat ons lief is. Maar we zijn niet zo machteloos als velen denken. De komende tien jaar kunnen we tij keren.
Dit boek beschrijft hoe, en laat zien dat jouw bijdrage ertoe doet.

MEER

boek dit is een goede.jpg

Dit is een goede 

gids

Zou je wat bewuster willen leven, en weten wat je zelf kan doen voor een sterk klimaat en een rechtvaardige wereld? Zou je makkelijk verschil willen maken, en ervoor zorgen dat je keuzes ertoe doen? Dan is dit jouw boek.

MEER

boek als ze maar .jpeg

Als ze maar 

gelukkig worden

Psycholoog Marilse Eerkens roept ouders, verzorgers en beleidsmakers op om na te denken over het doel van onze opvoeding, zowel in het belang van het kind zelf als in dat van de maatschappij als geheel. Opvoeden is namelijk zoveel meer dan het voorkomen van gedragsproblemen – het gaat óók over de vorming van een mens. 

MEER

bottom of page